20170910_155100Hej! Detta är vår kunskapsbank! Har du frågor eller åsikter angående informationen vi publicerar här vill så får du gärna kontakta oss!

 

Om CHQ

CHQ är specialiserade på effektiva produkter i tuffa miljöer, så som stall och hönshus. Genom samarbeten och diskussioner med kunder, specialister & återförsäljare runtom i Europa skall vi försöka hitta det perfekta sättet att värma hönshus i det nordiska klimatet. Välkomna hönsägare, till vår resa till perfektion.

 

Tre anledningar till att värma ditt hönshus!

  • Precis som oss människor så har höns en prioriteringslista. I denna toppar blod cirkulation, andning och andra livsviktiga funktioner. Gissa vad som är längst ner på listan… Jo äggproduktion såklart! Så när höns utsätts för extrem kyla kan detta drastiskt minska din äggproduktion.
  • Har du hört uttrycket “Vattnet är källan till all liv”? Det finns en anledning till varför vi det inte är “Is är källan till allt liv”. Höns kan inte dricka is så se till att alltid ha vatten tillgängligt för dina höns.
  • När ägg läggs har det ett skyddande skal som håller bakterier borta, detta gör att äggen är säkra att äta. Men om det är kallt spricker ägget och ägget blir förorenat, dessa ägg är oätliga. Det är tråkigt att slänga något både du och din höna arbetat för!

 

Så hur skall du värma ditt hönshus?! Detta är de tre vanligaste metoderna!

  • Isolera hönshuset är effektivt och ekonomiskt sätt att hålla temperaturen behaglig för dina höns! Men tänk på att fukt är en allvarlig sjukdomsrisk och ger en obehaglig miljö för hönsen.  Ett sätt att motverka fukt i hönshuset är att ha bra naturlig ventilation och god värme som torkar luften.
  • Värmelampor värmer endast ytan under lampan och man kan ibland se hönsen samlas under lampan och söka värmen om det är kallt eller fuktigt. Med ett kamrörselement får du en jämnare värmespridning i hela utrymmet och motverkar fukt bättre. Även risken för fruset dricksvatten minskar om hela utrymmet har en lägsta temperatur  runt +5 grader.
  • Element kostar mer att införskaffa än värmelampor men lönar sig i längden. Främsta fördelarna gentemot värmelampor är att värmekällan endast är igång när det behövs och att de genererar mer värme per kWh. Förutom den ekonomiska vinsten så minskar du brandrisken och du minskar risken för drastiska temperaturförändringar om lampan går sönder.Kamrörselement.2